Vaření

Zásady degustace vín

. Posted in Vaření

Dnes Vám v několika bodech představíme zásady degustace vín. Staňte se profesionálním sommelierem ve svém volném čase!

Vzhled – seznámení s vínem. Zrakem posuzujeme čistotu, barvu a viskozitu
vína. Víno by mělo být čiré, bez jakýchkoliv matných či zakalujících tónů. Barva
vína vypovídá o jeho stáří, původu, odrůdě, způsobu zpracování a také o vyzrálosti
hroznů. Sklenici držte za stopku nebo za patu, jedině tak objektivně posoudíte kvalitu
daného vína.

RECEPT: pomazánka z cervene cocky

. Posted in Vaření

cervena cockaCervena cocka je luštěnina, která u nás není moc známá. Přitom tato čočka tolik nenadýmá a je chutnější a rychleji připravená než čočka klasická. Vyzkoušejte recept na výbornou pomazánku z cervene cocky!

Vyzkoušejte pomazánku z cizrny

. Posted in Vaření

Máte rádi experimenty v kuchyni? A zkoušeli jste již cizrnu? Možná znáte hummus, my pro vás máme návrh na jednodušší pomazánku právě z cizrny.

Královna rýží - Basmati

. Posted in Vaření

Basmati rýže

Často se jí také přezdívá královna rýží a považuje se za neušlechtilejší odrůdu této potraviny. Pěstuje se na úpatí Himalájského pohoří a díky přítomnosti ledovců má minerály, které jinde získat nelze. Po sesbírání se nechává dva roky zrát a teprve poté se může prodávat v obchodě, jak ji známy třeba i my.