Vaření
Zásady degustace vín
Dnes Vám v několika bodech představíme zásady degustace vín. Staňte se profesionálním sommelierem ve svém volném čase!
Vzhled – seznámení s vínem. Zrakem posuzujeme čistotu, barvu a viskozitu
vína. Víno by mělo být čiré, bez jakýchkoliv matných či zakalujících tónů. Barva
vína vypovídá o jeho stáří, původu, odrůdě, způsobu zpracování a také o vyzrálosti
hroznů. Sklenici držte za stopku nebo za patu, jedině tak objektivně posoudíte kvalitu
daného vína.
RECEPT: pomazánka z cervene cocky
Cervena cocka je luštěnina, která u nás není moc známá. Přitom tato čočka tolik nenadýmá a je chutnější a rychleji připravená než čočka klasická. Vyzkoušejte recept na výbornou pomazánku z cervene cocky!
Vyzkoušejte pomazánku z cizrny
Máte rádi experimenty v kuchyni? A zkoušeli jste již cizrnu? Možná znáte hummus, my pro vás máme návrh na jednodušší pomazánku právě z cizrny.
Královna rýží - Basmati
Basmati rýže
Často se jí také přezdívá královna rýží a považuje se za neušlechtilejší odrůdu této potraviny. Pěstuje se na úpatí Himalájského pohoří a díky přítomnosti ledovců má minerály, které jinde získat nelze. Po sesbírání se nechává dva roky zrát a teprve poté se může prodávat v obchodě, jak ji známy třeba i my.